افزایش بازدهی تجهیزات انتقال حرارت در صنایع با استفاده از رسوب زدای الکترونیکی

۱۰:۳۱ ۱۴۰۱/۵/۲۷
سرویس:مقالات
رسوب گذاری یکی از مشکلات مهم صنایع است. اصلی ترین ماده موجود در آب که باعث رسوب می شود، کلسیم کربنات است که در واقع ماده تشکیل دهنده گچ، سنگ آهک و سنگ مرمر است. گرما باعث می شود انحلال پذیری کلسیم کربنات در آب پایین بیاید و یون های کلسیم و کربنات واکنش نشان دهند در نتیجه این مواد سخت شده و به دیواره تجهیزات و لوله ها می چسبند و طی مدت زمان کوتاهی بازدهی تجهیزات و دستگاه ها را کاهش می دهند.
مشکلات رسوب برای صنایع: با تشکیل رسوب بر روی سطوح انتقال حرارت، حداقل دو مشکل به وجود می آید: مشکل اول افت عملکرد تجهیزات انتقال حرارت است زیرا ضریب هدایت حرارتی رسوبات بسیار کمتر از مواد به کار رفته در لوله است. یک لایه بسیار نازک رسوب بر روی سطوح انتقال حرارت، عملکرد حرارتی کل مجموعه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. مشکل دوم مربوط به افت فشار است. تغییرات بسیار کوچک در قطر لوله می تواند باعث کاهش حجم آب عبوری و یا افزایش افت فشار به میزان قابل توجهی در تجهیزات انتقال حرارت شود. به عنوان مثال 5% کاهش قطر لوله باعث افزایش افت فشار به میزان 30-22 % می شود. اگر بتوان این رسوب ها را از بین برد می توان هزینه های انرژی، تعمیرات و تعویض تجهیزات را کاهش داد و گامی بزرگ در راستای حفظ منابع آب زیرزمینی برداشت.
آسیب های رسوب زدایی به منابع آب زیر زمینی: در روش هایی که امروزه برای رسوب زدایی صنایع و موتورخانه های ساختمان ها انجام می شود از اسید ها و مواد شیمیایی استفاده می شود تا بتوانند رسوب ها را حل کنند. این گونه از رسوب زدایی علاوه بر اتلاف هزینه بسیار و زمان طولانی، باعث آسیب های جبران ناپذیر به آب های زیر زمینی می شوند. مواد اسیدی پس از انجام عملیات رسوب زدایی به فاضلاب ریخته می شوند و از آن جا وارد آب های زیر زمینی می شوند که باعث آلوده شدن این منابع ارزشمند می شوند. امروزه و با وجود تغییرات اقلیمی که جهان را درگیر خود کرده است، این نیاز به وجود می آید که انسان ها هر چه بیشتر برای حفظ محیط زیست خود و سایر موجودات تلاش کنند.
رسوب زدایی الکترونیکی: برای اولین بار فانس و کابل در سال 1890 میلادی تاثیرات امواج الکترومغناطیسی را بر روی آب تغذیه بویلر انجام دادند که نتیجه آن کاهش قابل توجه میزان رسوب داخل بویلر بود. از آن زمان تا به حال تحقیقات بر روی این نوع رسوب زدایی در حال انجام است و از این فناوری نوین در کشور های اروپایی استفاده می شود. شرکت مهندسی الکترونیک بهرشد پس از سال ها تحقیق و آزمایش توانسته این فناوری رسوب زدایی را در داخل ایران و متناسب با شرایط آب و هوایی و سختی بالای آب، بومی سازی کند و به تولید صنعتی برساند. این دستگاه ها با استفاده از امواجی که هیچ گونه آسیبی به انسان و تجهیزات وارد نمی کنند، بر روی آب تاثیر می گذارند و بدون تغییر خواص آب، اجازه تشکیل رسوب را نمی دهند و رسوب های گذشته را پاک می کنند.
 
شرکت مهندسی الکترونیک بهرشد