افزایش قیمت ارز علاوه بر تاثیر سریع بر قیمت کالاهای مصرفی و خارجی بر هزینه های تعمیر و نگهداری تاسیسات سرمایشی و گرمایشی هم تاثیر میگذارد.
تاکنون بسیاری از مدیران از میزان افزایش قیمت تجهیزات تاسیسات سرمایشی و گرمایشی بی خبر بوده اند اما بتدریج که زمان تعمیر و سرویس دوره یی فرا می رسد ، مشاهده پیش فاکتورهای چند برابر شده آنان را متحیر و شگفت زده می سازد.
قرارداد تعمیرات اساسی تاسیسات یک مجتمع مسکونی که در خرداد معادل 600 میلیون تومان منعقد شده بود با تغییر قیمت ها به 1 میلیارد و 900 میلیون تومان افزایش یافته که منجر به اختلاف شدید حقوقی بین کارفرما و پیمانکار شده است.
هزینه ها متناسب با ظرفیت تاسیسات متغیر است ولی افزایش سه تا پنج برابری قیمت ها با توجه به کیفیت محصول و وارداتی یا داخلی بودن ساخت آن ، مدیران تاسیسات را نگران کرده است.
در شرایط کنونی نگهداری تجهیزات و روشهای مناسب راهبری تاسیسات برای کاهش استهلاک تجهیزات اهمیت فراوانی یافته است.
مدیران تاسیسات و کارفرمایان در صورتی که به فن آوری های جدید و روشهای علمی نگهداری تاسیسات توجهی نکنند با بحران فعالیت تجهیزات و از کار افتادن آنها به علت استهلاک شدید و مشکلات بودجه و کمبود منابع مالی روبرو خواهند شد.
نتایج یک دهه فعالیت مهندسان شرکت بهرشد در تاسیسات حکایت از نرخ بالای استهلاک تاسیسات ساختمان و ماشین آلات صنعتی در اثر تشکیل رسوب دارد اما سوبسید پنهان در اقتصاد کشور بویژه در نرخ ارز موجب پایین ماندن قیمت تجهیزات تاسیساتی به ویژه محصولات خارجی شده بود و اهمیت نگهداری و کاهش استهلاک کمتر جلب توجه می کرد.
در گذشته تخریب دیگهای بخار و آبگرم در کمتر از پنج سال ، انهدام کمپرسور و چیلرها در هفت سال و کاهش عمر سایر تجهیزات از چشم مدیران و ناظران بدور مانده بود زیرا همیشه بودجه و پولی برای تعویض تجهیزات فراهم میشد.
در شرایط فعلی کشور ، مسولان تاسیسات لازم است در روشهای گذشته نگهداری و تعمیرات تجدید نظر کنند. بخش دولتی و خصوصی با مشکلات تامین بودجه روبرو هستند و هزینه ها چند برابر شده و تاسیسات نیازمند بازسازی و نگهداری است.
صدها مورد بهره برداری از دستگاه های ضد رسوب الکترونیکی بهرشد در موتورخانه های ساختمانهای اداری تجاری و مسکونی و تاسیسات پالایشگاهی و نیروگاهها نرخ استهلاک تجهیزات را تا چهار برابر کاهش داده و عمر مفید تاسیسات را افزایش داده است.